HYDRATEREN, HYDRATEREN EN VERNIEUWEN

Veroudering is een natuurlijk onderdeel van het leven, en ouder worden is een prachtige ervaring. Echter, wanneer je de leeftijd van veertig bereikt, zal de huidverzorgingsroutine die je in je twintiger en dertiger jaren volgde, niet meer dezelfde resultaten opleveren. Naarmate je ouder wordt, verliest het zachte bindweefsel van je gezicht zijn elasticiteit en begint het verouderingsproces zichtbaar te worden.

Na verloop van tijd zul je merken dat fijne lijntjes en diepere rimpels vaker voorkomen, en dat er een verlies is van collageen en hormonale veranderingen. Hoewel het verouderingsproces niet teruggedraaid kan worden, zijn er preventieve maatregelen die je kunt nemen in je huidverzorgingsroutine om de zichtbare effecten te vertragen.

Als het lastig voor je is om een consistente huidverzorgingsroutine aan te houden, kan het vinden van de juiste producten die voor jouw huid werken een grote invloed hebben op je vermogen om vol te houden. Goede producten leiden tot uitstekende resultaten, waardoor je gemotiveerd blijft om je routine voort te zetten. Het is nooit te laat om voor je huid te zorgen. Hier is een overzicht van de beste huidverzorgingsroutine voor veertigers.

“Een goede huidverzorgingsroutine voor veertigers is er een die de huid helpt gezond te blijven en tegelijkertijd specifieke tekenen van veroudering aanpakt die vaak beginnen in de late dertig en vroege veertig. Kies een milde en hydraterende reiniger en een vochtinbrengende crème die peptiden bevat om de collageenproductie te beschermen en te stimuleren. Een zachte reiniger helpt ook de barrièrefunctie van de huid te behouden, wat essentieel is voor de gezondheid en bescherming van de huid, en voorkomt vochtverlies dat toeneemt naarmate we de veertig naderen.”

Christine Lee, gediplomeerd schoonheidsspecialiste en [Master Educator] Hoe verandert je huid in je veertiger jaren?

Je kunt nog steeds een prachtige huid hebben als je veertig bent – huidverzorgingsexperts zijn het hierover eens. Net als in je tienerjaren ondergaan je lichaam en huid veranderingen wanneer je veertig bent. Een van de grootste veranderingen die je kunt verwachten, is het verlies van spiervolume. De celvernieuwing in de huid vertraagt, waardoor er minder collageen en elastine aanwezig is. Bovendien beginnen de hormoonspiegels te veranderen. Als gevolg van intrinsieke en extrinsieke veroudering kunnen mensen boven de veertig verschillende leeftijdsspecifieke problemen ervaren, zoals puistjes, door de zon beschadigde huid en zelfs veranderingen in de teint en textuur van de huid.

Puistjes:

Naarmate we ouder worden, veranderen onze vrouwelijke hormoonspiegels. Een afname van oestrogeen en een toename van progesteron kunnen acne en puistjes veroorzaken – zelfs bij mensen die tijdens hun tienerjaren nooit last hadden van puistjes. Puistjes kunnen opkomen langs de kaaklijn, het voorhoofd, de wangen, de mond of de neus. Hoewel dit niet ongebruikelijk is voor vrouwen van dertig en veertig jaar, zijn er veelbelovende huidverzorgingsoplossingen die kunnen helpen.

Schade door de zon:

De zon is een van de belangrijkste omgevingsfactoren die leiden tot vroegtijdige veroudering. Schade door de zon wordt duidelijker en zichtbaarder naarmate de natuurlijke afweer van onze huid tegen de zon verzwakt. Misschien denk je dat de schade al is aangericht, maar het is nooit te laat om SPF op te nemen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Zonnebrandcrème is het belangrijkste product dat je dagelijks op je gezicht moet aanbrengen – niet alleen op dagen dat je naar het strand gaat.

Huidteint:

Veranderingen in de huidskleur komen vaak voor bij mensen van veertig jaar. Blootstelling aan de zon sinds je twintigste kan resulteren in donkere vlekken, terwijl veranderingen in hormoonspiegels kunnen leiden tot hyperpigmentatie. Ongewenste pigmentatie kan ook het gevolg zijn van schade door vrije radicalen. Na de veertig vertragen het celvernieuwingsproces en de collageenproductie van de huid, wat kan leiden tot een doffe teint.

Huidtextuur:

Naarmate het oestrogeengehalte daalt, wordt de huid droger en heeft ze meer hydratatie nodig. Een droge huid kan leiden tot rimpels en fijne lijntjes. De huidtextuur kan ook veranderen door afname van collageen en elastine, wat resulteert in een dunne en kwetsbare huid. Het gebruik van producten met actieve ingrediënten, regelmatig exfoliëren en het aanbrengen van vochtinbrengende crème kan de huidtextuur helpen verbeteren.

Welke ingrediënten zijn het beste voor een huidverzorgingsroutine boven de veertig?

Naarmate onze huid verandert, veranderen ook onze behoeften. Zodra het celvernieuwingsproces van onze huid begint te vertragen, worden de effecten van veroudering zichtbaarder. Bij het opzetten van een anti-aging huidverzorgingsroutine voor veertigers is het belangrijk om de juiste ingrediënten te kiezen voor je leeftijdsspecifieke behoeften. Producten met actieve ingrediënten kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, het egaliseren van de huidteint en het verminderen van zichtbare rimpels.

Retinoïden:

Retinoïden zijn een van de meest gebruikte behandelingen voor veroudering. Ze helpen de collageenproductie en elasticiteit van de huid te verhogen. Retinoïden zijn een vorm van vitamine A die antioxidanten bevatten om celbeschadiging te helpen voorkomen en het vernieuwingsproces van huidcellen te versnellen. Regelmatig gebruik van retinol serums kan fijne lijntjes en rimpels aanzienlijk verminderen, resulterend in een frissere en vollere huid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en hyperpigmentatie.

Hyaluronzuur:

Hyaluronzuur komt van nature voor in onze huid en draagt bij aan een jeugdige uitstraling door hydratatie. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid af, wat kan leiden tot uitdroging en rimpels. Door een hyaluronzuurserum toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine behoud je de hydratatie van de huid en verminder je de tekenen van veroudering. Het biedt ook directe hydratatie op het oppervlak van de huid en dringt diep door voor langdurige hydratatie gedurende de dag.

Peptiden:

Het toevoegen van een product met peptiden aan je huidverzorgingsroutine kan leiden tot een jeugdiger uitziende huid. Peptiden zijn fragmenten van eiwitten die de collageenproductie stimuleren, wat resulteert in een gladdere en stevigere huid. Bij regelmatig gebruik kunnen peptiden fijne lijntjes verminderen, de huidskleur egaliseren, de huid verstevigen en de huidbarrière versterken.

Niacinamide:

Niacinamide is een ander ingrediënt dat mensen van veertig jaar en ouder ten goede kan komen. Het helpt bij de opbouw van keratine, wat de huidbarrière versterkt en het uiterlijk van verouderende huid verbetert. Bij regelmatig gebruik kan niacinamide fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, elasticiteit en een slechte huidtextuur verminderen. Niacinamide heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en vlekken kunnen helpen verminderen. Combineer niacinamide met een AHA-serum (of gebruik een serum met beide ingrediënten) om de voordelen van rimpelvermindering, het vervagen van hyperpigmentatie en het verbeteren van de teint te maximaliseren.

Antioxidanten:

Antioxidanten helpen bij het voorkomen en herstellen van schade aan huidcellen. Ze beschermen het huidoppervlak ook tegen externe factoren zoals UV-straling en vervuiling. Twee van de meest gebruikte antioxidanten in huidverzorging zijn vitamine C en vitamine E. Vitamine C heeft een verhelderend effect en is ideaal voor het aanpakken van doffe teint, donkere vlekken en een ongelijkmatige huidskleur. Vitamine E is geschikt voor de droge huid en helpt bij het bestrijden van door zon veroorzaakte schade.

Samengevat: Hoe ziet een dagelijkse huidverzorgingsroutine eruit voor veertigers?

Nu je weet welke veranderingen er in je huid kunnen optreden en welke ingrediënten het beste zijn voor je leeftijd, laten we zien hoe je verschillende producten kunt combineren om een effectieve, leeftijdsgerichte huidverzorgingsroutine te creëren die bij jou past. Het draait niet alleen om het kiezen van de juiste producten, maar ook om het juiste moment om ze aan te brengen. Door dagelijks je huidverzorgingsroutine te volgen, kun je de regeneratie, elasticiteit en gladheid van je huid maximaliseren.

Ochtend huidverzorgingsroutine:

Je ochtendroutine kan in vier eenvoudige stappen worden onderverdeeld: reinigen, herstellen, hydrateren en beschermen.

Reinigen: Begin je ochtend met het wassen van je gezicht met een milde reiniger. Een reiniger helpt om alle ophopingen van vuil die zich ’s nachts hebben verzameld te verwijderen. Je kunt kiezen voor een reiniger met een lichte exfoliërende werking.

Herstellen: Na het reinigen is het tijd om serums aan te brengen. Gebruik een serum met collageenversterkende ingrediënten zoals hierboven beschreven. Door serums aan te brengen vóór het hydrateren kan de huid de actieve ingrediënten sneller en effectiever opnemen. Breng rond de ogen een oogcrème aan om wallen en rimpels te verminderen.

Hydrateren: Nadat je je serums hebt aangebracht, is het tijd om te hydrateren met een crème of lotion die specifieke ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, ceramiden of niacinamide.

Beschermen: Tot slot, gebruik SPF om je huid te beschermen tegen de zon gedurende de dag. Dit is de belangrijkste stap in je ochtendroutine.

Nachtelijke huidverzorgingsroutine:

Terwijl de ochtendroutine zich richt op bescherming, moet de nachtelijke routine gericht zijn op herstel en vernieuwing.

Verwijderen: De eerste stap is het verwijderen van make-up en het reinigen van je gezicht. We raden aan om micellair water te gebruiken, dat reinigt en make-up verwijdert.

Exfoliëren: Exfoliëren kan de collageenproductie stimuleren, dus je kunt ervoor kiezen om dit een paar keer per week te doen. Gebruik een milde scrub.

Retinol: Retinol is een populair actief ingrediënt voor nachtelijke routines. Het helpt de poriën vrij te houden, voorkomt acne-uitbraken en pakt fijne lijntjes en rimpels aan. Je kunt retinol elke avond gebruiken.

Hydrateren: De laatste stap is het aanbrengen van een vochtinbrengende crème om de huid te voeden. Zoek naar een nachtcrème met actieve ingrediënten (zoals peptiden) om de huid te herstellen tijdens je schoonheidsslaap.

Extra behandelingen:

Afhankelijk van je huidtype en zorgen, kun je af en toe aanvullende behandelingen doen, zoals peeling of gezichtsmaskers. Deze behandelingen hoef je niet dagelijks te doen, maar kunnen nuttig zijn wanneer je ze spaarzaam gebruikt.

Intensief exfoliëren is goed om de huidskleur te egaliseren. Het reinigt de poriën en verwijdert dode huidcellen. Gebruik hiervoor meestal een scrubproduct. Tekenen van overmatig exfoliëren zijn irritatie, een branderig gevoel, gevoeligheid voor producten of ontstekingen.

Bij het doorzoeken van de cosmeticawinkel merk je misschien dat er een overweldigende keuze aan gezichtsmaskers is. Om je keuze te beperken, zoek je naar producten met natuurlijke ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hydraterend masker om de droge huid te hydrateren, of voor een masker met antioxidanten om je huid er jeugdig uit te laten zien. Het kan handig zijn om minstens één keer per week een gezichtsmasker te gebruiken.

Verdediging en herstel

Antioxidanten zijn het antwoord van de natuur op de schadelijke effecten van vervuilende stoffen. Een breed scala aan plantaardige ingrediënten kan helpen bij de behandeling van allerlei huidgerelateerde problemen.

De RENIGHT lijn maakt gebruik van de kracht van Goji bessen om schade en veroudering door vrije radicalen tegen te gaan. Hoge concentraties vitamine A en vitamine C stimuleren de celvernieuwing en kunnen een frisser, jeugdiger uiterlijk zichtbaar maken.

Goji-bessen kunnen ook ontstekingen tegengaan die worden veroorzaakt door lifestyle-factoren zoals dieet, alcoholgebruik, gebrek aan slaap, en meer. Het verminderen van ontstekingen zorgt voor een gezonder en levendiger uiterlijk.

1. Reinig, tone en exfoliër

De eerste stap in een uitgebreide huidverzorgingsroutine voor s’avonds is het verwijderen van alle viezigheid en vuil van de dag. Hydraterende crèmes, make-up, SPF en zweet kunnen leiden tot een ophoping van vuil die de poriën verstoppen, mee-eters creëren en puistjes veroorzaken. Het is vooral belangrijk om je gezicht te reinigen met een natuurlijke, milde gezichtsreiniger die effectief make-up, vuil en viezigheid verwijdert.

Een gezichtstoner helpt om achtergebleven vuil te verwijderen en kan de huid voorbereiden op hydraterende producten. Veel toners op alcoholbasis kunnen meer schade aanrichten door de natuurlijke PH van het gezicht te verstoren. [ comfort zone] toners werken met je huid, niet ertegen. Onze verzachtende toners kunnen zowel ’s ochtends als ’s avonds worden gebruikt of de hele dag door om de gestresste huid te verfrissen.

Afhankelijk van jouw huidtype kan een scrub deel uitmaken van je dagelijkse of wekelijkse routine. Nadat je met een cleanser het vuil van de huid hebt verwijderd, was je je huid met een scrub om dode huidcellen te verwijderen en een frisse, egale huid te creëren. Mensen met een gevoelige huid kunnen overwegen om wekelijks of om de dag een scrub te gebruiken.

2. Vervang moisture

Mensen met een huid die gevoelig is voor acne, zien op tegen de gedachte om een crème, lotion of olie toe te voegen aan hun (vette) huid met puistjes. Maar het terugbrengen van het vocht dat bij het reinigen en scrubben is verwijderd, is zeer effectief en kan helpen acne te bestrijden.

Onze huid heeft vocht nodig om in balans en gezond te blijven. Als er niet genoeg vocht is, kan de productie ervan toenemen, waardoor de olieklieren gaan overproduceren en de poriën verstoppen. Een soepele, maar lichte crème zoals Renight Cream trekt in de huid en hydrateert de droge, doffe huid van binnen en buiten. Deze nachtverzorging is de perfecte oplossing voor een droge, gestresste huid en maakt gebruik van gehydrolyseerde tomaten, hyaluronzuur en Goji-bessenolie om de huid te hydrateren.

Voor wie extra vocht nodig heeft of probleemgebieden met een effectief product wil behandelen, kunnen gezichtsserums diep doordringen en de specifieke huidproblemen aanpakken. Veel serums bevatten verhelderende ingrediënten die de vitaliteit herstellen en een natuurlijke glow bevorderen. Andere serums kunnen hogere concentraties anti-verouderingsingrediënten zoals hyaluronzuur bevatten en kunnen worden aangebracht op rimpels.

Renight gezichtsolie biedt een fantastische behandeling voor alle huidtypes. Ons lichaam produceert van nature olie om de huid gesmeerd en beschermd te houden. Wisselende weersomstandigheden, ziekte, veroudering en chemische producten kunnen de huid echter van dit natuurlijke vocht ontdoen, waardoor het verouderingsproces versneld wordt. Renight Face Oil is rijk aan vetzuren en vitaminen en levert een effectieve dosis vocht voor de droge huid. Opnemen in je avondroutine om er elke ochtend uitgerust uit te zien.

3. Veroudering tegengaan

Na het reinigen, tonen, exfoliëren en hydrateren is de huid klaar om producten te absorberen die de tekenen van veroudering verminderen. Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen kunnen als eerste het gezicht vormen, gevolgd door mijn lachrimpels rond de lippen.

Deze gevoelige zones vereisen speciale producten die zowel zacht als doeltreffend zijn. Boosters voor de huid zijn sterk geconcentreerde formules die zijn ontwikkeld om specifieke problemen aan te pakken. Van het verminderen van wallen onder de ogen tot het egaliseren van de huidskleur, gezichtsserums bevatten verschillende combinaties van vitaminen, vetzuren, antioxidanten en oliën die samenwerken om huidproblemen te corrigeren.
Voor wie specifieke probleemzones wil behandelen, kan een skin booster toevoegen aan je anti-aging routine voor ’s nachts.

4. Detoxen en ontspannen

Om de effecten van je huidverzorgingsroutine te versterken, kun je je huid extra verzorgen met een gezichtsmasker. Het masker uit de RENIGHT-lijn pakt probleemgebieden aan door de huid de hele nacht lang te hydrateren. Een zachte, soepele en gehydrateerde huid ziet er aantrekkelijk en jeugdig uit, terwijl een uitgedroogde, ongelijkmatige of doffe huid ons snel kan doen verouderen. Ons nachtmasker herstelt het vochtgehalte door de huid de broodnodige voedingsstoffen te geven.

Macadamianootolie, vitamine E, gojibessenolie en vetzuren geven de huid waar ze naar verlangt, zodat ze zo goed mogelijk kan functioneren. Een sterke huidbescherming kan ons gezond, vitaal en levendig houden. Maskers kunnen wekelijks worden aangebracht of worden opgenomen in een avond huidverzorgingsroutine voor de huid die bijzonder droog, gestrest en vermoeid is.

Houd rekening met de behoeften van je huid

Na het reinigen, tonen, exfoliëren en hydrateren is de huid klaar om producten te absorberen die de tekenen van veroudering verminderen. Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen kunnen als eerste het gezicht vormen, gevolgd door mijn lachrimpels rond de lippen.

Deze gevoelige zones vereisen speciale producten die zowel zacht als doeltreffend zijn. Boosters voor de huid zijn sterk geconcentreerde formules die zijn ontwikkeld om specifieke problemen aan te pakken. Van het verminderen van wallen onder de ogen tot het egaliseren van de huidskleur, gezichtsserums bevatten verschillende combinaties van vitaminen, vetzuren, antioxidanten en oliën die samenwerken om huidproblemen te corrigeren.
Voor wie specifieke probleemzones wil behandelen, kan een skin booster toevoegen aan je anti-aging routine voor ’s nachts.

Houd rekening met de behoeften van je huid

Na het reinigen, tonen, exfoliëren en hydrateren is de huid klaar om producten te absorberen die de tekenen van veroudering verminderen. Fijne lijntjes en rimpels rond de ogen kunnen als eerste het gezicht vormen, gevolgd door mijn lachrimpels rond de lippen.

Deze gevoelige zones vereisen speciale producten die zowel zacht als doeltreffend zijn. Boosters voor de huid zijn sterk geconcentreerde formules die zijn ontwikkeld om specifieke problemen aan te pakken. Van het verminderen van wallen onder de ogen tot het egaliseren van de huidskleur, gezichtsserums bevatten verschillende combinaties van vitaminen, vetzuren, antioxidanten en oliën die samenwerken om huidproblemen te corrigeren.
Voor wie specifieke probleemzones wil behandelen, kan een skin booster toevoegen aan je anti-aging routine voor ’s nachts.